Mesés helyek Egerben

Barangolások Eger-és környékén

Miről szól ez a blog?

2020. április 20. 16:43 - Mesés helyek Egerben

Eger és környéke az ország legnépszerűbb úti céljai között szerepel, évről-évre egyre több turista látogat el, hogy megcsodálja gyönyörű természeti és kulturális értékeit. És ahogy a blog nevében is benne van, Eger és környéki mesehelyeket fogok bemutatni, amiket mindenképp látod kell. Ha nem tudod egy alkalommal megnézni, akkor muszáj lesz többször Egerbe látogatnod. :)

 

Itt elsősorban nem a populáris látnivalókra gondolok, mint az egri vár, Szépasszony-völgy, Lillafüred, Szalajka- völgy- és a sort még lehetne hosszan folytatni-, hanem azokat a csodákat, melyeket még a környék lakói is alig ismernek. Bár az előbb említettekről is fogok szót ejteni,de a hangsúly nem rajtuk lesz.

 

Bő 11 éve lakom itt és most, hogy lett egy kicsivel több szabadidőm, rá kellett jönnöm, hogy alig ismerem a környéket és mégis annyi csodát és látnivalót rejt, hogy azt elmondani nem lehet. Olyan helyekről fogok írni, amit én is meglátogattam személyesen, így első kézből értesülhettek róla. Ezek azok a látnivalók, ahova tényleg el lehet egy kicsit vonulni az emberek tömegétől és akár kettesben lehetsz a pároddal.

 

Eger és környékén nem csak nagyon sok látnivaló van, hanem bővelkedik legendákkal, valamint kulturális történelme is nagyon-nagyon gazdag. Így leírok egy-egy történetet és ha Eger macskaköves utcáin barangolsz, akkor nem csak egy sima történelmi belvárossal fogsz találkozni, hanem tudni fogod a történetét, hogy kik éltek itt, milyen nevezetes történelmi esemény ment végbe pont ott ahol tartózkodsz.

 

 

Ízelítőnek pedig felrakok pár képet, de a helyről többet nem árulok el, egyelőre legyen titok :)

 

 

 

 

 

img_20200229_213230.jpg

img_20191023_141143.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meseshelyek-egerben.blog.hu/api/trackback/id/tr1015626226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása